Cruntă soartă! Să-i omenești pe Pinalti și pe Arsene și să te scoată ANI din primărie pe ușa din dos

0
1653

În mod normal, astăzi ar trebui să fie ultima ședință a Consiliului Local Agapia la care primarul comunei, Neculai Nastasă (foto), participă având această calitate. Dacă am fi trăit într-o țară normală, Neculai Nastasă ar fi trebuit să părăsească primăria încă din data de 8 februarie, atunci când Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv și irevocabil în procesul pe care l-a avut cu Agenția Națională de Integritate. Cum primarul a pierdut procesul cu ANI, care îl declarase „în conflict de interese”, logic ar fi fost ca acesta să nu mai aibă treabă cu primăria, însă la noi, în România, lucrurile stau cu totul altfel. Traseul ce trebuie parcurs pentru a pune în aplicare o hotărâre definitivă și irevocabilă este atât de alambicat încât iată, în cazul lui Nastasă, au trecut 20 de zile de la pronunțarea ÎCCJ, iar el încă mai este primar. În mod firesc, această calitatea ar trebui să o aibă astăzi pentru ultima dată, pentru că Prefectura Neamț a făcut demersurile pentru punerea în aplicare a hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție, respectiv de emitere a ordinului de încetare a mandatului înainte de termen. Prefectura a solicitat la ÎCCJ eliberarea unui certificat de grefă, pentru că până ajunge sentința la Neamț s-ar putea să mai treacă luni bune. Certificatul de grefă a ajuns ieri la Prefectura Neamț, iar astăzi reprezentantul guvernului în teritoriu a trimis o adresă secretarului Primăriei Agapia, cu certificatul de grefă atașat.

Tot astăzi, ca urmare a convocării primarului Nastasă, la Primăria Agapia va avea loc o ședință ordinară cu mai multe puncte pe ordinea de zi. Adresa trimisă consilierilor locali este semnată de primarul declarat de ÎCCJ ca fiind în conflict de interese.

Aici convocarea la ședință:

 

Ca urmare a adresei Prefecturii Neamț, secretarul comunei este obligat să întocmească un referat pe care să-l trimită cât mai repede la Piatra Neamț. Acest referat ar trebui să ajungă cel târziu mâine la Prefectură pentru ca în baza lui prefectul să emită ordinul de încetare a mandatului de primar. Așa ar trebui să se desfășoare lucrurile dacă nu cumva, între timp, Doamne ferește, se îmbolnăvește secretarul și nu o să mai poată întocmi referatul cerut de către Prefectura Neamț. Oricum, un lucru este cert și anume că, fie mâine sau peste câteva zile, Neculai Nastasă va avea ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. În războiul pe care l-a purtat cu ANI nu l-a ajutat nici prietenia cu Pinalti, dar nici cea cu Arsene (șeful PSD Neamț și președinte al Consiliului Județean Neamț), primarul găzduind deseori întâlnirile de taină ale celor doi la pensiunea pe care soția sa o deține în comuna Agapia.

Iată mai jos și certificatul de grefă emis de ÎCCJ în data de 21 februarie, document care a ajuns la Prefectura Neamț ieri, 27 februarie:

 

Nici dacă l-ar fi trimis cu poștalionul, documentul nu ar fi ajuns de la București la Piatra Neamț în 6 zile. Ca să nu mai punem la socoteală că suntem totuși în anul 2017 și avem și poștă rapidă și fax și poștă electronică. Dar, deh. Poate când e vorba de un document cu o asemenea greutate, traseul spre destinație este mult mai dificil. Să sperăm că referatul secretarului va ajunge cel târziu mîine la prefectură.

Primarul comunei Agapia, Neculai Nastasă a fost găsit incompatibil de ANI în aprilie 2014. Edilul a atacat decizia la Curtea de Apel Bacău unde a avut câștig. ANI nu s-a lăsat și a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție care, în data de 8 februarie, a decis că raportul inspectorilor de integritate este în regulă, iar primarul Nastasă se află în conflict de interese, drept pentru care va trebui să părăsească funcția.

Atacul.ro vă prezintă în exclusivitate raportul ANI care a stat la baza debarcării din funcția de primar a lui Neculai Nastasă.

 

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.