Demisie surpriză la Consiliul Județean Neamț

3
604

Fostul prefect de Neamț, Vlad Angheluță, și-a încheiat activitatea la Consiliul Județean, după ce a renunțat la funcția de administrator public pe care o ocupa de câteva luni. Angheluță nu a stat nici șase luni în Consiliul Județean, numirea pe funcție fiind făcută pe data de 12 septembrie. În ceea ce privește încetarea raporturilor de muncă, la mijloc este vorba de o demisie în care ar fi fost invocate probleme de ordin personal. Se pare că Angheluță nu a plecat de la CJ din cauza problemelor personale, ci mai degrabă din cauza tensiunilor care au apărut între el și alte persoane din conducerea instituției, după cum spun sursele noastre. Angheluță, ca și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, este din orașul Târgu Neamț, prietenia celor doi fiind de notorietate. De altfel, promovarea lui Angheluță în funcția de prefect al județului Neamț, în martie 2014, a fost susținută de PSD, implicit de Arsene. Târgnemțeanul a părăsit scaunul de prefect în martie 2016, când a fost demis de Guvernul Cioloș. Șansa i-a surâs din nou după alegerilor locale, când Arsene a fost ales președinte al Consiliului Județean. În septembrie a participat, fiind singurul candidat, la concursul organizat pentru ocuparea funcției de administrator public la CJ Neamț și a reușit. Numai că iată, după nici șase luni, părăsește funcția. Vlad Angheluță nu este de plâns, pentru că nu a rămas fără loc de muncă, el având asigurată funcția de director la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgu Neamț. Postul  este blocat din martie 2015, atunci când Angheluță a câștigat postul scos la concurs. Cum Angheluță era prefect la acea vreme, funcția a fost blocată, situație valabilă și în perioada în care a fost administrator public al Consiliului Județean Neamț. Așadar, cel mai probabil, fostul administrator public se va prezenta mâine la noul loc de muncă-Primăria Târgu Neamț. Am încercat să luăm legătura și cu Vlad Angheluță, pentru a ne spune motivele care l-au împins să ia această decizie, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Oricum, un lucru este sigur, Angheluță a scăpat de naveta chinuitoare pe care o făcea zi de zi de la Târgu Neamț la locul de muncă, dar și CJ-ul a scăpat de o cheltuială în plus, respectiv nu mai achită contravaloarea costurilor cu naveta. Însă este foarte posibil ca aceste costuri să crească, întrucât se aude că locul lui Angheluță va fi luat de o persoană din Roman, adică de Oana Bulai, nimeni alta decât consilierul personal al lui Ionel Arsene. 

Daniel MURARU

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. valisor 26 februarie, 2017 at 10:49 Răspunde

    Deci… rotația cadrelor! Cauzele intime? E despre jocul ascarizilor în rahat! Asta e caca care produce creierii electoratului român – se citește și așa și așa! În rest, articolul se adresează unor instituții care se dovedesc din ce în ce mai analfabete. Deci…
    S-avem poftă la citit degeaba!

  2. Vasile 26 februarie, 2017 at 11:28 Răspunde

    Nu cred ca mai consumati asemenea meniu, ,,dragi nemteni,,cine naiba se mai poate califica sa administreze ceva in acest judet, in afara de ,,voluntarii,, ce au in dotare Porsche Cayenne si cu CV-ul in ceata?
    Cei ce vor sa faca ceva fara ,,cricuri,, in acest judet, nu se califica, au in dotare mijloace mobile din 2000-toamna, imobile nesemnificative, dar declarate si cu CV-uri ,,neclasificate,,.
    In ce-l priveste pe d-l Angheluta, s-o lase balta ; in Tg. Neamt, au ramas 6 persoane nedesemnate in posturi cheie, explicatia ar fi, nu au coloana afectata sau negrul de fum este evident.

  3. mihnea 26 februarie, 2017 at 16:49 Răspunde

    Cine stie, poate vizeaza o functie mai mare. Daca nu, inseamna ca e un conflict (despre care se vorbea). E pacat ca Arsene indeparteaza oameni care il invata sa fie echilibrat si ii spun NU atunci cand ceva nu se poate face. Dar Arsene e un individ frustrat, incult, extrem de razbunator si extrem de avid dupa bani! Extrem! Cu bune cu rele, Angheluta este un tip care a invatat foarte multe in administratie si care se implica atunci cand cineva ii cerea ajutorul! Pacat, pe Arsene il vor distruge pipitele care il storc de bani! La nivelul lui de intelegere crede ca pipitele roiesc in jurul lui ca-i frumos si destept! Saracul…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.