„Meciul” de la Apaserv SA: Dughir-Arsene 1-0

3
325

 

În războiul pentru controlul companiei județene Apaserv SA, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, directorul Cătălin Dughir a înregistrat prima victorie în instanță. Astăzi, magistrații Tribunalului Neamț s-au pronunțat în dosarul în care Dughir, împreună cu directorul economic și alți doi membri ai Consiliului de Administrație au atacat Hotărârea Consiliului Județean 212/19.09.2016 prin care doi membri PSD au primit mandat special în Adunarea Generală a Acționarilor Apaserv SA în vederea revocării administratorilor societății. Hotărârea a fost contestată la Tribunalul Comercial de Cătălin Dughir, Maria Grădinaru, Gelu Moldovan și Radu Monda. „Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ ca neîntemeiată. Admite acţiunea. Anulează Hotărârea nr.212 emisă la data de 19.09.2016 de pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 21.02.2017”, se arată în decizia instanței de judecată. Chiar dacă hotărârea nu este definitivă, Consiliul Județean Neamț având posibilitatea să facă recurs, victoria echipei lui Dughir este una de moral, mai ales că cele două tabere se judecă și în alte procese. Este un semnal clar pentru cei care iau decizii pripite și care ar trebui să conștientizeze că există și riscul ca acestea să se întoarcă, la un moment dat, ca un bumerang împotriva lor. În acest moment, Cătălin Dughir este suspendat din funcție ca urmare a unei alte decizii controversate, aceasta fiind deja atacată în instanță. Așadar, primul „meci” Dughir – Arsene a fost câștigat de primul. Rămâne de văzut ce vor stabili judecătorii în celelalte dosare. Ca să nu mai punem la socoteală că toată această poveste a îmbrăcat și haina penală, Dughir reclamându-l pe Arsene la DNA.

Hotărârea 212/19.09.2016:

ROMÂNIA

JUDEŢUL  NEAMŢ

CONSILIUL  JUDEŢEAN

                                                     HOTĂRÂRE

pentru luarea unor măsuri privitoare la Compania Județeană APA SERV S.A. Neamț

                                 Consiliul Judeţean Neamţ;

Având în vedere prevederile Legii Societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și pe cele ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2001 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată prin Legea nr. 111/2016; Examinând expunerea de motive nr. 18.397/2016 a domnului Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, întocmită în baza raportului domnilor consilieri județeni Dănuț Andrușcă și Neculai Pușcașu; Văzând raportul de specialitate nr. 18.397/2016 al Direcției juridice și relații internaționale, rapoartele de avizare ale comisiilor de specialitate, precum și rezultatele votului secret consemnate în procesul verbal nr. 18.415/2016 al comisiei de validare;

 Luând act de dezbaterile din şedinţa plenului Consiliului Judeţean Neamţ; În temeiul dispoziţiilor art. 97 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

HOTĂRĂŞTE:

Art.1: Se acordă un mandat special domnilor Dănuț Andrușcă și Neculai Pușcașu, reprezentanții Consiliului Județean Neamț în cadrul Adunării Generale a Acționarilor Companiei Județene APA SERV S.A. Neamț, în vederea revocării administratorilor societății.

Art.2: (1) Se convoacă Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Județene APA SERV S.A. Neamț, în vederea numirii unui număr de 7 administratori provizorii, până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor.

(2) Se împuternicesc domnii Dănuț Andrușcă și Neculai Pușcașu să îndeplinească formalitățile legale necesare aducerii la îndeplinire a prevederilor alin. (1).

Art.3: Se aprobă Lista persoanelor din rândul cărora vor fi desemnați administratorii provizorii de către Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Județene APA SERV S.A. Neamț, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.4: Secretarul judeţului va asigura comunicarea prezentei hotărâri autorităţilor şi instituţiilor interesate, prin intermediul Serviciului gestionarea documentelor și editarea Monitorului Oficial al județului.

PREŞEDINTE

Ionel ARSENE

          CONTRASEMNEAZĂ:

                                                   SECRETARUL  JUDEŢULUI

                                              Daniela SOROCEANU

 

Anexa la HCJ 212 poate fi citită aici: fisier_Scan1

 

Citește și:

PSD-UL A ÎNCEPUT BĂTĂLIA PENTRU CIOLAN LA APASERV SA. LEAFĂ NESIMȚITĂ DE DIRECTOR: 14.000 DE LEI PE LUNĂ

PSD VREA MUSAI CONTROLUL ASUPRA APASERV SA. DUGHIR NU SE LASĂ ȘI „I-A FĂCUT LA DNA” LUI ARSENE

Fierbere la Apa Serv SA. Directorul Dughir, suspendat: „Eu nu fac ce-mi cere Arsene, să-i modific documentele la licitații!”

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Vasile 23 februarie, 2017 at 07:23 Răspunde

    Pai ce faceti d-lor ,,alesi,, judeteni ? Cu dr. Lazar ati pierdut, cu administratorii legali de la ApaServ ati pierdut, cei drept pe fond , dar ati pierdut, ca doar nu pierdeti de la voi ; aveti doar cipul cu ,,aviz favorabil,, cu cel nefavorabil nu sunteti obisnuiti.
    Pregatitiva sa mai si platiti emanatilor, ca sunteti obisnuiti numai sa incasati;sa vad daca o sa va scoata seful, ca o sa va apuce niste dioptrii financiare de o sa va imprumutati, ghioceilor.

  2. valisor 23 februarie, 2017 at 08:30 Răspunde

    Regulile jocului de-a puterea… la noi sunt foarte ciudate. Cele mai multe meciuri sunt aranjate, doar că nu pentru spectacol și nu de combatanți, cel puțin la nivelul ăsta, copii I, care nici măcar nu au habar, ci își închipuie doar cât îi ajută ochelarii.
    Rezultatul ăsta, la pauză, îmi pare mie că e la meciul Dughir-Sistem, iar rezultatul final va fi cel care să reflecte valoarea lui Dughir în, dar nu neapărat în cât mai ales pentru, Sistem. Orice meci „cineva(și chiar ceva)”-Arsene se termină cu rușinoasa înfrângere a lui Arsene, de vreme ce prostovanul ăsta are în cap o șatră de neuroni insalubri și se bate singur dacă joacă după capului; deci Sistem și nu Arsene, că, în afara Sistemului, Arsene e o nulitate și tocmai de aceea Sistemul are trebuință de el.
    Indiferent de rezultatul final, canalizarea asta de CJ tot are să pută peste noi care merităm noi asta.

  3. Soimu 23 februarie, 2017 at 11:15 Răspunde

    In șfârșit te poți exprima liber,fără cenzura mogulilor de presă din P. Neamț. Păcat că nu ți-a venit această idee cu mult timp înainte. Bravo Daniel! Și totuși încercă să fii prudent pt.că nu duce lipsă județul ăsta de javre nenorocite ca alde celor aciuate pe aceste plaiuri de prin
    Sibiu,plimbate prin Odorhei și pin evidențele Securității ca apoi prin șantaj a celor din SRI. In plus când ajung condamnați ,bețivi notoriii să aibă acces la ,condei’ este un adevărat dezastru.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.