Până când vei suporta, Românie?

0
239

 

Este o mare diferenţă între nebunie şi prostie. Prima este imprevizibilă, necontrolabilă, dar cu momente interesante. A doua este plată, incoloră şi inofensivă dacă este pusă la locul ei firesc. Dacă o încurajezi să ocupe o altă poziţie decât cea firească, se transformă în mârlănie şi devine agresivă. Pune prostul într-o funcţie de conducere, dă-i putere de decizie şi ai să vezi rezultatele. Pentru ca activitatea sa să fie catastrofală, aşează-l lângă prost pe hoţ şi acest tandem va distruge totul cu viteza luminii, încât ce s-a construit în sute de ani dispare de azi până mîine. Uitaţi-vă la România în ce hal a adus-o binomul prost + hoţ.
Atenţie, totuşi nu confundaţi prostul cu omul simplu, căci simplitatea înseamnă modestie, cumpătare, bun simţ, smerenie şi normalitate. Marea majoritate a oamenilor de pe pământ sunt simpli, atunci noi, românii, de ce încurajăm şi promovăm proştii şi hoţii ? De ce toate partidele politice sunt pline de ei ? 
 Poporul român a arătat că vrea să scape de aceste vietăţi, dar prostul bate din gură deşi nu ştie să vorbească, iar hoţul fură şi mai tare şi se roagă în biserică. La noi prostul a devenit om politic, iar hoţul om de afaceri. Până când vei suporta Românie ?

 

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.