Wow! Ce lovitură a dat DGA! Funcționar de la Pensii prins că falsifica dosare 

1
249

 

 

Agitația de astăzi, declanșată de informația conform căreia polițiștii Serviciului Anticorupție Neamț, în colaborare cu lucrători din Gorj, fac percheziții într-un dosar de corupție, s-a dovedit a avea la bază un dosăraș întocmit unora care falsificau dosare de pensionare. În dosar sunt cercetate, în stare de libertate, patru persoane printre care se află și un angajat al Casei de Pensii Neamț, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și trafic de influență. Din cele șase percheziții domiciliare, cinci au avut loc pe raza județului Neamț și una în județul Gorj. Reprezentanții DGA Gorj au precizat, pentru publicația gorjeanul.ro, că „Descinderi au fost făcute într-o singură comună din Gorj, fiind vizată o persoană care ar fi falsificat documente pentru întocmirea unor dosare de pensionare”. Gorjeanul în cauză întocmea documente false ce au fost folosite de câțiva cetățeni nemțeni la dosarele de pensionare. Din ecuație nu a lipsit și un angajat al Casei de Pensii Neamț, care i-ar fi ajutat pe posesorii documentelor falsificate să se pensioneze.

 

”Nu are nicio calitate speciala (n.r.cetățeanul din Gorj). Este pur și simplu un individ care falsifica documente pentru cetățeni din Neamț. Dosarele de pensionare erau utilizate în Neamț. Nu se fac audieri. Este vorba de patru persoane, care vor fi cercetate în libertate. La percheziții au fost ridicate documente relevante pentru probatoriu. Este vorba despre documente falsificate. Traficul de influență este pentru funcționarul de la Casa de Pensii de la Neamț”, a declarat, pentru publicația gorjeană, Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.

 

 

Iată și comunicatul DGA:

 Percheziții în Neamț și Gorj într-o cauză de corupție

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciile Judeţene Anticorupţie (S.J.A.) Neamț și Gorj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, ca urmare a desfășurării unui complex de măsuri procedural – operative, efectuează astăzi, 7 februarie a.c., 6 percheziţii domiciliare pe raza județelor Neamț și Gorj, într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 
Acțiunea beneficiază de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (I.P.J.) Neamț – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Totodată, la documentarea cauzei și-au adus aportul ofițerii Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

D.MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.