„COPITA” COMANDANTULUI SUPREM LIVIU DRAGNEA

5
937

Absurdul pare să însoțească permanent istoria contemporană a României. Cum altfel putem cataloga acțiunea lui Dragnea (PSD-ul nu există, ci doar ”El Comandante”) cu amnistia și grațierea ? Să fim înțeleși, nu ne opunem nici amnistiei, nici grațierii, dar de ea să nu beneficieze niciun om politic sau de afaceri care are probleme cu legea. În toată lumea civilizată, cei care au fost condamnați își pierd, pentru o perioadă, drepturile. Așa trebuia să se întâmple și cu ”El Supremo” Dragnea, dar legislația, intenționat făcută prost, i-a permis să candideze. „El Comandante” a câștigat lejer în fața unor antropoizi care, nici până astăzi, nu s-au lămurit dacă au parcurs procesul de antropogeneză, încât victoria nu poate fi contestată de nimeni. Dar văzând găleata plină cu lapte, în mod absurd, liderul absolut a dat cu piciorul și a răsturnat-o, în condițiile în care poporul suferă de foame. Gestul lui Dragnea a transmis românilor un mesaj clar: „Eu sunt totul și fac ce vreau, nu puteți să faceți nimic pentru că am fost ales, iar legile le schimb cum doresc!”. Oare ? Românii ți-au arătat că nu sunt de acord și cred că ar trebui să te ocupi mai mult de programul anunțat în campania electorală !

La politicienii din România prostia este infinită şi colorată în roşu, galben, portocaliu, căcăniu etc. Aleşii, dar şi nealeşii noştri se întrec parcă într-un concurs de prostii, una mai mare decât cealaltă. Mai întâi, preşedintele Johannis a afirmat că vrea partidul şi guvernul său ori el trebuia să fie echidistant, apoi i-a ales pe liberali să-i realizeze visul. Proastă alegere, pentru că aceste corcituri politice au demonstrat că nu au nici cap, nici muşchi şi sunt prea legaţi de cultul Mioriţei, cu condiţia să fie bălaie, dar tot oaie. Turma liberală a ţinut neapărat să arate ca o turmă şi i-a aruncat pe alegători în braţele pesediştilor. Deşi au câştigat clar alegerile, în mod stupid, preşedintele a refuzat să recunoască guvernul lui Dragnea provocând nemulţumirea unei părţi din populaţia României. Nici acum n-am înţeles de ce s-a opus pentru că orice guvern era tot al lui Dragnea, care, în urma alegerilor, a devenit jupânul ţării. Jupânul şi-a pus nişte papagali drept miniştri şi a ţinut să ne arate că de acum înainte el hotărăşte totul. Nici nu s-a instalat bine la conducere şi a şi făcut o prostie gogonată încercând să modifice legile după placul şi interesul său, ca lider suprem şi şef absolut al unei haite de lichele aduse să se înfrupte din bunurile ţării. Sigur pe el, jupânul a plecat prin S.U.A., dar în mod surprinzător românii obişnuiţi au ieşit în stradă, opunându-se amnistiei şi graţierii pregătite pe sub masă de Dragnea şi drăgniţii lui. Trezit şi el din somnolenţă, preşedintele Johannis a făcut două mişcări inteligente, s-a dus neinvitat, dar constituţional, la o şedinţă a guvernului cerând ca amnistia şi graţierea să nu fie votate, apoi a ieşit în stradă alături de manifestanţi. Astfel, capitalul mare câştigat de PSD în alegeri s-a dus pe apa sâmbetei, iar Jupan Dragnea şi toţi politicienii ar trebui să înţeleagă că ei nu sunt stăpânii, sunt doar reprezentanţii şi slujbaşii noştri. Dacă vor înţelege acest lucru va fi bine, dar cum dracului să priceapă prostul şi hoţul aşa ceva ? Singurul care poate să-i oblige să facă ce trebuie este poporul român, adevăratul stăpân al acestor vietăţi colorate, iar poporul dă semne că s-a trezit „din somnul cel de moarte”. Dă Doamne să nu adoarmă iar, căci suntem pierduţi ! 

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. constantin 27 ianuarie, 2017 at 11:50 Răspunde

    ultimii doi presedinti zurbagii ponta si dragnea au facut din psd carpa de care se strege johanes pe picioare.si ponta era naiv dar dragnea e total aiurea.daca stia ca este penal si nu poate fi premier de ce nu a lasat partidul in pace.are atata avere luata cu japca si doreste sa apara un luptator pentru cei multi.inainte mai aducea a smecheras cand umbla cu ponta dar acum e ca un pisicut jigarit.ce are el cu moldova ,care ia adus cele mai multe voturi de nu a luat pe nimeni in guvern si a taiat si ultima speranta privind autostrada iasi -tg,mures.cum sa spui tu ca nu ai stiut de cele doua ordonante in timp ce ele au fost redacxtate la biroul sau.chiar asa de prosti ne crede.pacat ca in vremuri de rastriste si grele pentru romania nu vine acel barbat de stat adevarat si ne impiedicam in surogate politice.

  2. valisor 28 ianuarie, 2017 at 10:46 Răspunde

    Deci, dacă linul somn românesc de peste noapte, dulce ca pelinul, m-a mai blajinit puțin la sânge, aș vrea să povestesc o vorbă cam în ton cu articolul.
    La o televiziune foarte locală, cred că de la București, care se prinde cu calculatorul și o prind foarte mulți că-i mai tare ca proteveul, a venit unul deștept foc, pe bune că deștept foc, pe care l-a mâncat în cur să comenteze despre decretul lui Dragnea & cohorta, ăla cu hamstermnistia și îmi fac griji că mai degrabă le-a dat topitocilor idei decât să le deconspire potențiale mârșăvii din care nu le-ar trecea prin cap de cât de nedestupați sunt ei la minte. A zis deșteptul ăsta, doctor în nu știu ce științe de care Dragnea să fi auzit poate doar dacă i-a povestit careva vreo teleenciclopedie, că, dacă deja i s-a răcit lui Iohanșmit feru, pe care l-a bătut la fel de iute cum vorbește, ar putea dezlănțui iștilalți puterea străzii în variantă haiducească. N-ar fi mai mult decât o completare a ordonanței, cu includerea unor categorii, legate cu dibăcie așa încât să rezulte o formulă de strecurat ușor cămila și ușor de rămas bătută-n cuie. Ar fi pline străzile cinstiți demonstranți: cu violatori (doar violul liber consimțit), cu hoți de lemne cu căruța direct din șura votatorului (dar nu mai mult de doi cubometri), criminali din ceața cârciumii din sat (dacă și-a cerut scuze anticipat și omorul a venit cu blândețe) și alții care sincer regretă în așteptarea condamnărilor, pe care nu le merită, până termină procurorii de „fabricat” dosarele cu ce s-a întâmplat. Nimeni n-ar trebui să-i invite, dacă le-ar plăcea ce ar citi, iar la cât de relevant a prezenta savantul nostru detaliile scenariului care îl îngrozește de cât îi pare lui de probabil, scriitorii de legi ai „Comandorului” mai mult ca categoric că deja s-au pus pe treabă. În plus, s-au petrecut și două rahaturi care par pro-populime și în sprijinul democrației „firave” din România, dar care, parcă paradoxal (că tare mi-e că sunt intenționate), vin fix în favoarea „favorizaților”; asigurările date de președintele nostru, ăsta fabricat din același carton cu… am uitat cum îl cheamă pe ăla de l-a pus Dragnea să pară numai, asigurări că va veghea să nu se zduncinească democrația din România (dar cred că se gândea la româniA), asigurări date cui?! Aceluiași vechi nou Nemțesc Imperiu Roman. Și, cealaltă, că ce îngrijorată se arată Tanti Împarăteasa Kermel a Europei de ce-i bese mintea electoratului român să legitimeze a legifera nelegiuiri. Oare chiar or fi așa de tolomac și așa de tolomacă de nu pricep cât de dezastruos știm noi să speculăm pe implicarea „veneticilor” în bucătăria tradițională românească, ori procedura ține de chestiuni malefice despre care aiurează unii?!
    Dracul m-a pus să mă uit la televizor (la lectop, de fact), că acuma, la speranțele pe care le exprimă profesorul Năstăselu în finalul articolului, mie mi se cam culcă tot optimismul. Ce sper eu e ca ceva să fie pregătit și să se și întâmple, dacă avem cumva niște deștepți, prin partea de miazăumbră din România, cu acul pregătit să ne dreagă de fenomenul cojocului de blană de hamster. Poate doar așa… că așteptarea aia cu… poporul… îmi dă nervi la stomac.

    • valisor 29 ianuarie, 2017 at 17:29 Răspunde

      Probabil nu ai indexat corespunzător, dând clic pe „Răspunde”, dar presupun că mie mi-ai adresat întrebarea.
      Profesorul Năstăselu, în articolul dumnealui, a făcut o succintă prezentare a accederii la putere a întunecatului fenomen Dragnea, a criticat scurt proasta alegere făcută de noi, proasta alegere făcută de Președinte, a evidențiat și bunele manevre ale lui Johannis și, de unde până aici îl vedeam doar pesimist, relativ la ascultarea Imnului Național spre luare aminte și conformare, acum îl găsesc privind cu optimism spre trecerea noastră, cei care am nimerit iar în bara cabinei de vot, la o atitudine oarecum justițiară și și-a exprimat încrederea că nu vom rata lovitura decisivă de la punctul cu var. A prezentat toate acestea optimizând întinderea, punând în atât cât trebuie punctul pe jI; nimic deci de comentat mai mult decât o scurtă vorbă de apreciere, admirație și… într-un cuvânt, BRAVO!!
      dar…
      în cazul meu, și-a băgat dracul coada și mi-a sucit mințile și îmi pare că gria noastră viață poate să fie mai neagră decât ne-o poate face PCRul, iar asta prin stupidul accident numit prostie al oamenilor deștepți. Poate că exagerez, sau poate că nu, deci tocmai de aceea am bătut atât de multă apă-n piuă, că așa îmi pare mie, că deși ar putea cineva zice că e un aspect neesențial, eu cred că tocmai prin asta, de aproape trei decenii, colonii de netrebnici, da proști cum nu se poate mai proști, tot țin dejtili pi butoane, adică prin idei geniale de de-a gata de la unii cu Hi I.Q., pe care îi tot ia gura pe dinainte să „deconspire” sau să releve mecanisme malefice ale luăia și nu se pot abține deștepții, că pentru ei rezolvarea problemelor de perspicacitate e obsesie profesională (indiferent de profesie) și, crezând că vădesc sau că previn omorând răul în fașă, de fapt doar prefigurează apărări deștepte și, respectiv, dau idei pentru hoții genial de malefice. Printre deștepții ăștia sunt mari jurnaliști (mă refer la cei foarte cunoscuți și cu coloană vertebrală), la fel de mari realizatori de emisiuni care cam sunt și mari jurnaliști (și deci idem) și invitați ai acestora, acei invitați cu multe diplome și care deschid gura ca să comunice idei deștepte și bravo lor, dar când li se cere să critice… nu contează… atunci se produce nenorocirea. Despre asta am comentat, că întâmplarea a făcut să-mi bese mintea când… ceam zis deja acolo. O alertă deci, dar poate că exagerez, poate că foarte exagerez, poate că e oleacă de paranoia prin mintea mea și devin îngrijorat că, dacă cumva e asta, atunci nu poate fi doar oleacă. Și nu pot să nu și critic ceva, același ceva sau vreun alt ceva fără nicio legătură cu subiectul, că nu mă pot abține, că am cârcotoșenia în sânge. Despre ăstea fu.
      Într-o altă ordine de idei în număr de una, în cazul că nu mă întrebi să mă subtitrez, ci că pentru cine, în sensul că pro-cine, adică contra cui, vezi bine că nu țin vreo parte, ci scuip spre oricine îmi iese în cale, adică despre care apare vreun articol în această publicație, unde laudele n-au ce căuta, că e ziar de investigații și se numește ATACUL, deci nu Bălăcăreala, sau Pupatul și nici n-ar fi corect, deci nici profesional, pentru un jurnalist de profil declarat de facto, să fie și Procurorul Ghiță care a dovedit Șopârla și Avocatul Șopârlei.
      Curat? eu promit că sunt! Dacă-s și clar? Nu știu. Îs?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.