Profesorul Năstăselu îi scrie președintelui Iohannis: „GAFELE IMENSE PE CARE LE-AȚI FĂCUT ÎN CAMPANIE AU ARUNCAT ROMÂNIA ÎN BRAȚELE PSD-ULUI”

Home » Opinii » Profesorul Năstăselu îi scrie președintelui Iohannis: „GAFELE IMENSE PE CARE LE-AȚI FĂCUT ÎN CAMPANIE AU ARUNCAT ROMÂNIA ÎN BRAȚELE PSD-ULUI”

By admin on decembrie 29, 2016. 6 Comments

Domnule Președinte Klaus Iohannis,

   Vă scriu a patra scrisoare, chiar dacă știu că nu o veți citi nici pe aceasta, dar sunt câteva sute de români care o vor citi și tot este bine. D-voastră v-ați închis într-un turn de fildeș, dar cum acesta este etanș și nu pătrunde aer proaspăt, a început să pută și mirosul dâmbovițean nu face bine la creier.  Atunci când românii v-au ales președinte, au avut speranțe mari în revenirea la normalitate, pentru că fără această stare România nu are niciun viitor. Această speranță ați ucis-o însă repede printr-o înlănțuire de gafe monumentale, din delicatețe spun gafe, ci nu prostii. Ați declarat că o să fiți un președinte constituțional pentru a nu se mai repeta scenele cu jucătorul Băsescu. Echidistanța politică a d-voastră a dispărut rapid atunci când ați afirmat că vreți partidul și guvernul președintelui. De când și de unde această pretenție neconstituțională ? N-a plecat Băsescu de la Cotroceni ? Apoi l-ați adus pe Cioloș pe ușa din dos, motivând că este tehnocrat și românii au acceptat și acest lucru, dar guvernul lui s-a remarcat prin inactivitate. A urmat construcția unui partid liberal puternic unde pionii principali erau niște autiști politici, care au declarat în campania electorală și nu numai, că știu că românii sunt săraci, dar nu le vor da nimic. A mai apărut și tehnocratul șef, care ba acceptă să fie prim-ministru, ba nu, dar alegerile nu avuseseră loc. De unde atâta siguranță în victorie ? Ați uitat, d-le președinte, că din rahat nu poți face bici , cu atât mai mult nu poți pocni din el!  Gafele imense pe care d-voastră și liberalii le-ați făcut în campanie au aruncat populația în brațele PSD-ului și, așa cum era de așteptat, roșii au obținut cea mai clară victorie electorală post-decembristă. În mod normal, ei trebuie să facă guvernul, iar președintele trebuie să accepte această realitate, fie că îi convine sau nu. Dar ați profitat de neclaritățile acestei constituții, intenționat făcută așa și aruncați țara într-o criză politică care nu avea cum să aibă loc în condițiile victoriei zdrobitoare a roșiilor și dacă d-voastră ați fi procedat corect și cu bun simț.

Domnule președinte Iohannis, v-am susținut la prezidențiale și, ca majoritatea românilor, am sperat la mai bine, dar ați ucis rapid și brutal aceste speranțe. Ați uitat prea repede că cei ce v-au votat sunt români de pretutindeni și că victoria d-voastră s-a datorat lor, mai ales a celor obligați să trăiască departe de țară, de copii și părinții lor.

Ce faceți astăzi, domnule Iohannis, este moartea acestei scheletice și diforme democrații și un atentat grav la siguranța și existența României!

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

6 Comentarii la Profesorul Năstăselu îi scrie președintelui Iohannis: „GAFELE IMENSE PE CARE LE-AȚI FĂCUT ÎN CAMPANIE AU ARUNCAT ROMÂNIA ÎN BRAȚELE PSD-ULUI”

 1. valisor   decembrie 29, 2016 at 4:32 pm

  Domnule Profesor,
  Cu tot respectul, dacă vedeți că nu le citește, poate ar fi mai potrivit să-i scrieți în neamță, deși nu bag mâna-n foc că înțelege alta decât onomatopeineza.

  Răspunde
 2. Mihaela Ungureanu   decembrie 29, 2016 at 9:02 pm

  Am mai avut noi o profesoara ( invatatoare ) care a facut greva foamei si s-a dovedit a fi o mahalagioaica de prima clasa iar greva era platita de un post de televiziune .Acum suflam si-n iaurt . Poate de la Targu Neamt se vad altfel lucrurile . Foarte urata si nepotrivita expresia : “l-ati adus pe Ciolos pe usa din dos “.Ciolos a venit in momentul cand Ponta si Dragnea au dat bir cu fugitii . Acum au recunoscut chiar Ponta si Dragnea ca au vrut sa atace alegerile din opozitie . Eu spun ceva mai mult : Nu puteau pune in practica ce au promis in 2012 .la inceput au dat vina pe greau mostenire dar se apropia scadenta .Colectiv a fost un motiv onorabil sa iasa din joc si sa atace guvernul tehnocrat din opozitie,il puteau da jos oricand , esalonul doi ramasese pe pozitii ,iar Dancu le putea da peste maini cum nu se supuneau ordinelor . Guvernul Ciolos a prins avant in ultimele 6 luni de mandat cand nu mai putea fi schimbat ..Daca vor reusi sa faca un guvern vor da iar vina pe greaua mostenire . oricum spun de acum ca vor fi nevoiti sa intarzie marile reforme cu cel putin o luna pentru amanarea cu doua zile a deciziei presedintelui .Ei tot timpul se victimizeaza ,tot timpul sunt atacati de forte oculte care vor sa vanda sau sa fure tara dar ei o vand mereu si din greu.

  Răspunde
  • PARATH ION   decembrie 30, 2016 at 6:46 am

   Doamna draga , cred ca traim in lumi diferite.Din cite stiu eu Iohannis s-a folosit de tragedia de la colectiv pentru a regla conturile cu fostul guvern..”a trebuit sa moara oameni”..(ca sa-mi rezolv problema)Dar poate , vom mai auzi de problema asta.L-ati vazut pe Putin plingind , la sicriul ambasadorului ucis in Turcia ? Dar pe Iohannis cind a pomenit de mortii de la Colectiv ?Ei dar el nu e bocitoare profesionista , dar nici nu-l doare de romanii care l-au ales.Cit despre Ciolos as putea spune fara retinere ca a venit de pe alta planeta.N-a facut nimic pentru tara asta.E adevarat ca-l ajuta si fatza…Auguri….

   Răspunde
 3. Balaoiu Mihai   decembrie 29, 2016 at 9:42 pm

  Raspunsul prieteni e vanare de vant! Pacat de increderea avuta,restul e tacere.

  Răspunde
 4. viki   decembrie 30, 2016 at 9:34 am

  Din pacate, in ziua de azi, toti se pricep la toate. Toti stiu, se exprima intr-un fel sau altul, in fata unui calculator. In realitate, nimeni nu ia atitudine. Daca ne enerveaza ceva, daca credem ca suntem umiliti, furati, traim rau, atunci haideti sa facem ceva practic! Nu sa ne limitam la a birfi practic pe internet.

  Răspunde
  • valisor   decembrie 30, 2016 at 11:32 am

   Da! Ne enervăm, ne umilim, ne furăm, ne înrăutățim traiul. Noi ne și nu unii ne, deci noi pe noi înșine. Mai întâi ar trebui să nu ne mai. Apoi, da, exact asta pe care o văd în comentariu: afirmarea voinței de a nu ne limita, ci de a lua atitudine. Urmează idei, adică ce, dar mai ales cum. Exemplele individuale nu vor întârzia și poate va rezulta ceva mai de masă. O scrisoare deschisă – publicată fiind, poate fi privită ca scrisoare deschisă, iar intenția, în principal, a profesorului Năstăselu, eu cred că este aceea ca noi, mai mult ca Iohy, să o citim și să nu mai tăcem; deci să făcem ce? SĂ SCRIM CU TOȚII SCRISORI DESCHISE, ORIUNDE SE IVEȘTE OCAZIA, DAR ȘI CA ATARE, PREȘEDINTELUI ÎN SPECIAL, ATÂTA CÂT MAI CREDEM ÎN VERTICALITATEA COLOANEI VERTEBRALE A DOMNIEI SALE. Domnul profesor ia atitudine cu “armele” din propria dotare, dar e bine și dacă altul știe să scrie eventual cu… coasa… cu… furca…
   Să facem ceva noi toți! mai puțin eu, că-n mine nu prea am încredere.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.